En av egenskapene til mikrosement sammenlignet med andre dekorative belegg er dens høye motstand, hardhet og slitestyrke. Vår mikrosement tåler mye slitestyrke og kan fint legges der hvor folk ferdes, f.eks på et restaurantgulv eller lignende.

Mange faktorer kan påvirke motstanden og hardheten til dette belegget, for eksempel: underlaget som mikrosementen skal påføres på, hvilken type mikrosement som er valgt eller forsegleren, blant andre.

+Informasjon

Mekanisk motstand
Mikrosement motstand mot støt:

Selv om mikrosement er et relativt hardt materiale, avhenger motstanden mot slag til en viss grad av hardheten til underlaget. Mikrosement vil på grunn av sin lave tykkelse deformeres ved et kraftig slag dersom støtten deformeres.

Hvis vi for eksempel legger mikrosement på gips og underlaget er deformert fordi det er lite motstandsdyktig, vil mikrosementen også deformeres. På den annen side, hvis vi påfører mikrosement på terrazzo eller lignende underlag, vil motstanden til mikrosementen bli større.

Kjemisk motstand
Mikrosements motstand mot flekker og væsker: Mikrosementens motstand mot flekker og væsker vil avhenge av tetningsmassen som brukes for å beskytte belegget. Forsegleren er det siste laget av mikrosementpåføringen, som er det som gjør den vanntett og beskytter den mot flekker. Våre 2-komponents-forseglere er svært motstandsdyktige mot flekker og væsker. I følge de ulike testene som er utført, beskytter våre sealere mot olje, cola, rødvin og lignende flekker.

Mikrosementflekker fra eddik eller sitronsaft etterlater små merker etter to timers eksponering. Denne overflaten er påvirket av syre akkurat som marmor, men hvis vi handler ved å rengjøre raskt, vil ingen merker etterlates. Flekker fra salfumán, rent blekemiddel, aceton og ammoniakk setter spor etter en halvtimes eksponering. Men hvis vi renser mikrosementen raskt, blir det ingen merker igjen. Teksturen til mikrosementen og vanskeligheten med å rengjøre må også tas i betraktning.