Slik legger du mikrosement selv

Mikrosement blir stadig mer populært, – og med god grunn. Mikrosement er et svært anvendelig produkt som kan brukes på de fleste overflater. Det er raskt å legge, du slipper riving og det bygger svært lite (2-3 mm.) slik at du ofte slipper å fore ut vinduer, dører og lignende. Alt dette sparer du tid og penger på. De fleste som er litt handy klarer fint å legge mikrosement selv.

Her finner du en generell innføring og råd fra våre eksperter om hvordan du legger mikrosement.

Du finner også informasjon om hvilken type mikrosement som er den best egnede i forhold til flaten som skal dekkes og eksisterende underlag.

Stegene i legging av mikrosement

Før du begynner

Underlaget må være slett og konstruksjonen stabil. Hvis du skal legge mikrosement på fliser, så sjekk at de sitter godt fast. Underlaget må være fritt for støv, fett og annet som kan gjøre at primeren ikke fester seg skikkelig. På fliser påføres Primacem Joint for å jevne ut underlaget før påføring av primer. På bevegelige overflater eller overflater med skjøter anbefaler vi bruk av armeringsnett.

OBS! Det må ikke brukes armeringsnett før påføring av Efectto. Her benyttes Primacem Joint for å jevne ut underlaget.

1 PRIMER

Start med å prime underlaget med primer.

Primer finnes i 2 varianter.

‍1. Primer til absorberende flater som f.eks. spon, gips eller gipsplater. Til dette benyttes produktet Primacem ABS. Produktet er ferdig til bruk, og påføres underlaget med pensel eller mikofiber rulle.

‍2. Primer til ikke-absorberende flater som f.eks. filser, heller, laminat, glass og metall. Til dette benyttes produktet Primacem Plus. Produktet er ferdig til bruk, og påføres underlaget med pensel eller mikrofiber rulle.

Tørketiden beregnes til 2-3 timer.

‍TIPS: Om du primer mellom hvert strøk mikrosement tørker den ikke ut så fort. Dette gjør påføringen enklere.

2 BASEMIKROSEMENT

1. Legg ett lag med Evoluttion Microbase, Efectto Quartz Big Grain (vegg), Efectto Quartz Super Grain (gulv), Industtrial Epoxy XL (gulv) eller Industtrial Epoxy Base (vegg). Bruk ett stålbrett å påføre mikrosementen i et tynt lag. (Dra massen godt utover).

2. La massen tørke i ca 6 timer.

3. Når mikrosementen har tørket kan den slipes med maskin eller for hånd for å fjerne nupper osv. Du kan også glatte mikrosementen med et stålbrett når den begynner å tørke/bli hard. Rens stålbrettet med en fuktig klut med jevne mellomrom når du glatter.

3 PÅFØRING AV MIKROSEMENT

1. Legg 1-2 lag med Evoluttion Microdeck (gulv), Evoluttion Microfino (vegg), Efectto Medium Grain (gulv), Efectto Small Grain (vegg), Industtrial Liso (vegg) eller Industtrial Medio (gulv).

2. La massen tørke i ca 6 timer. Ved legging av flere lag må massen tørke mellom hver påføring.

3. Overflaten slipes til ønsket resultat og rengjøres for støv.

4 SEALER

1. ‍Når alle lag er tørre og rengjort for støv påføres sealer. Sealeren påføres med pensel (ca. 1m2 om gangen). Dra over med svamp med sirkelbevegelser. Det er viktig at sealeren blir smurt godt inn og ikke blir liggende i en dam da det kan forårsake hvite flekker.

2. La massen tørke i 2-4 timer.

5 LAKK

Forsegl mikrosementen med 2 lag lakk. (Ved bruk av TopSealer All in One anbefales 4 lag.) Lakken påføres med egnet rulle for lakk. Legg lagene med lakk så tynne lag som mulig. Om lagene er for tykke vil det begynne herde fra toppen av, og man kan få luftbobler under. Lakken blir også hardest ved påføring i tynne lag. Tørketiden mellom strøkene er 6-8 timer.

Herde prosessen tar ca. 2-3 uker før alt er ferdig herdet.