Mikrosement kan påføres på nesten alle typer underlag: sementmørtel, selvutjevnende mørtel, terrazzo, marmor, fliser, gips eller gipsplater. Mikrosement kan også påføres på vertikale og horisontale flater, i innvendige og utvendige rom. Allsidighet til mikrosementen gjør at du kan legge mikrosementtrapper, mikrosementbad, mikrosementkjøkken og til og med mikrosement-svømmebasseng.

Mikrosement er ikke godt egnet til å legge på levende materialer som f.eks treverk og flytende parkettgulv. Her kan du enten velge å fjerne parketten, legge avrettingsmasse over, eller lime og skru gips eller sponplater over.

Informasjon

En av hovedegenskapene til mikrosement er dens høye vedheft. Takket være dette er det mulig å påføre mikrosement på fliser, noe som fremskynder renoveringen og unngår fjerning av det originale belegget. Så lenge flisene er faste og ikke løse. Dersom du har noen løse fliser, må disse fjernes og evt limes fast igjen, altenativt fyll igjen med flislim. I disse tilfellene er det nødvendig å bruke armeringsnett.

Optimale forhold og tilstand på overflaten som det skal påføres mikrosement på:

Forberedelsen av underlaget er like viktig som påføringen av mikrosement. Dersom underlaget ikke oppfyller de nødvendige betingelsene, vil vi ikke kunne påføre mikrosementen med garantier. Overflaten skal være jevn, konsolidert, fri for smuss og med et fuktighetsnivå på mindre enn 5 %.