Ofte stilte spørsmål
Her samler vi de fleste spørsmål knyttet til mikrosement. Skulle du ikke finne svaret her, er det bare å ta kontakt med oss, så vil vi hjelpe deg etter beste evne.
Ja! Vår mikrosement egner seg ypperlig på bad. Den kan brukes på gulv, på vegger og i dusjsone.
Det er dog viktig at man har en fungerende membran i bunn.
Generelt anbefaler vi bruk av armeringsnett ved bevegelig underlag som f.eks nylagt betonggulv/avrettingsmasse, i skjøter og overflater som kan bevege seg pga spenninger i underlaget. Armeringsnett skal imidlertid ikke benyttes ved bruk av Efectto Quartz.
Hvis man skal legge mikrosement over fliser, er det ikke behov for armeringsnett. Primacem Joint er utmerket til bruk på filser.
En av egenskapene til mikrosement sammenlignet med andre dekorative belegg er dens høye motstand, hardhet og slitestyrke. Vår mikrosement tåler mye slitestyrke og kan fint legges der hvor folk ferdes, f.eks på et restaurantgulv eller lignende.
Mange faktorer kan påvirke motstanden og hardheten til dette belegget, for eksempel: underlaget som mikrosementen skal påføres på, hvilken type mikrosement som er valgt eller forsegleren, blant andre.
Mekanisk motstand
Mikrosement motstand mot støt:
Selv om mikrosement er et relativt hardt materiale, avhenger motstanden mot slag til en viss grad av hardheten til underlaget. Mikrosement vil på grunn av sin lave tykkelse deformeres ved et kraftig slag dersom støtten deformeres.
Hvis vi for eksempel legger mikrosement på gips og underlaget er deformert fordi det er lite motstandsdyktig, vil mikrosementen også deformeres. På den annen side, hvis vi påfører mikrosement på terrazzo eller lignende underlag, vil motstanden til mikrosementen bli større.
Kjemisk motstand
Mikrosements motstand mot flekker og væsker: Mikrosementens motstand mot flekker og væsker vil avhenge av tetningsmassen som brukes for å beskytte belegget. Forsegleren er det siste laget av mikrosementpåføringen, som er det som gjør den vanntett og beskytter den mot flekker. Våre 2-komponents-forseglere er svært motstandsdyktige mot flekker og væsker. I følge de ulike testene som er utført, beskytter våre sealere mot olje, cola, rødvin og lignende flekker.
Mikrosementflekker fra eddik eller sitronsaft etterlater små merker etter to timers eksponering. Denne overflaten er påvirket av syre akkurat som marmor, men hvis vi handler ved å rengjøre raskt, vil ingen merker etterlates. Flekker fra salfumán, rent blekemiddel, aceton og ammoniakk setter spor etter en halvtimes eksponering. Men hvis vi renser mikrosementen raskt, blir det ingen merker igjen. Teksturen til mikrosementen og vanskeligheten med å rengjøre må også tas i betraktning.
Mikrosement kan påføres på nesten alle typer underlag: sementmørtel, selvutjevnende mørtel, terrazzo, marmor, fliser, gips eller gipsplater. Mikrosement kan også påføres på vertikale og horisontale flater, i innvendige og utvendige rom. Allsidighet til mikrosementen gjør at du kan legge mikrosementtrapper, mikrosementbad, mikrosementkjøkken og til og med mikrosement-svømmebasseng.
Mikrosement er ikke godt egnet til å legge på levende materialer som f.eks treverk og flytende parkettgulv. Her kan du enten velge å fjerne parketten, legge avrettingsmasse over, eller lime og skru gips eller sponplater over.
Informasjon
En av hovedegenskapene til mikrosement er dens høye vedheft. Takket være dette er det mulig å påføre mikrosement på fliser, noe som fremskynder renoveringen og unngår fjerning av det originale belegget. Så lenge flisene er faste og ikke løse. Dersom du har noen løse fliser, må disse fjernes og evt limes fast igjen, altenativt fyll igjen med flislim. I disse tilfellene er det nødvendig å bruke armeringsnett.
Optimale forhold og tilstand på overflaten som det skal påføres mikrosement på:
Forberedelsen av underlaget er like viktig som påføringen av mikrosement. Dersom underlaget ikke oppfyller de nødvendige betingelsene, vil vi ikke kunne påføre mikrosementen med garantier. Overflaten skal være jevn, konsolidert, fri for smuss og med et fuktighetsnivå på mindre enn 5 %.
Stadig flere velger å legge gulvvarme. Men kan mikrosement påføres over gulvvarme?
Ja, mikrosement kan legges på gulvvarme uten problemer. Det er nødvendig å følge en protokoll for å slå på oppvarmingen for å forhindre at sprekker ved førstegangsbruk av varmekablene. En gylden regel er å vente i 4 uker, da massen skal herdes til et visst punkt. Dersom du skrur på varmekablene for tidlig, kan det forekomme sprekkdannelsen.
Viktig
Protokollen er som følger:
1. Slå på varmen minst 4 uker etter legging av sementmørtelen.
2. Slå av varmen minst 48 timer før du starter installasjonen av mikrosementen. Maksimal gulvtemperatur bør være 18 °C.
Mikrosementgulv bør påføres på sementholdige mørtler som har nådd et avansert herdestadium. Dette skjer etter tre til fire uker, avhengig av været. Uansett må vi sørge for at mørtelen er praktisk talt tørr. For å gjøre dette må det være maks 5 % fuktighet i underlaget, som bør kontrolleres med en relativ fuktighetsmåler.
Vi anbefaler å bruke selvutjevnende sementmørtel av høy kvalitet.
Etter påføring av mikrosement må vi vente minst 48 timer før vi gradvis slår på oppvarmingen igjen (+5 °C hver dag).
Endre alltid temperaturen gradvis ved begynnelsen og slutten av oppvarmingsperioden.
Pass på at den relative luftfuktigheten i rommene ikke er for lav.
Viktig! Mellom avrettingsmassen og de vertikale veggene vil det alltid være en ekspansjonsfuge slik at avrettingsmassen kan utvide seg. Hvis dette ikke overholdes, kan det oppstå sprekker.
Mikrosementen vår blir vanntett etter påføring av topsealer som medfølger i pakken, men den erstatter ikke membran. Det er dermed viktig å ha membran i bunn når man legger mikrosement i våtrom.
Mikrosementen blir så glatt at den er enkel å rengjøre, men den blir ikke så glatt at man kan skli på den selv om den er våt. Videre er mikrosement mykere å gå på enn betonggulv.
Hvor lang tid tar en oppussing med mikrosement?
Dette avhenger av rommets størrelse, men et typisk bad vil de aller fleste kunne gjøre på 5-7 dager.
En av flere fordeler med vår mikrosement, er at alle lagene kan legges såkalt «vått i vått». Dette vil i teorien si at man kan bli ferdig på 2 dager; 4 lag med mikrosement (dag 1), lakkering (dag 2).
Dagen etter at man er ferdig med lakkeringen, kan man ta i bruk gulvet. Merk at mikrosementen først er ferdigherdet i løpet av ca 10 dager. I denne perioden bør man være forsiktig med skarpe og tunge gjenstander.
Mikrosement krever veldig lite vedlikehold og du kommer langt ved å rengjøre overflatene med kun vann og nøytral såpe.
Pigmentene i produktene er av mineralsk opprinnelse og er UV-bestandige. Dermed vil fargen ikke påvirkes av ytre faktorer som f.eks sollys. Utseendet vil derfor ikke endres over tid.
Når du har lagt første strøk med sealer, må man vente i minimum 6 timer før påføring av neste lag.
Dersom du ønsker at vi skal utføre jobben, vil prisene variere fra 2.000,- til 5.000,- pr kvadrateter, avhengig av hvor stort areal som skal dekkes og eksisterende underlag.
Prisen vil variere ut i fra størrelse, type prosjekt og rommets utforming.
Hvis du fyller ut dette skjemaet, så vil vi komme raskt tilbake med en estimert pris på ditt prosjekt.
Mikrosementen kun bygger 2-3 millimeter.
Ja, overflødig silikon bør skjæres bort med en tapetkniv. Det trenger ikke å være helt kjemisk fritt for silikon.
Enkel vask og støvsuging er tilstrekkelig.
Ja vår mikrosement kan brukes i alle rom.
Mikrosementen vi tilbyr er den mest brukervennlige på markedet. Det vil si at det ikke stilles store krav for påføringen for å få et jevnt og fint resultat.
Dersom man har litt erfaring med sparkling og pussing fra før, vil de aller fleste klare å legge den.
Vi hjelper deg dersom du trenger hjelp underveis.
Mikrosement er overraskende enkelt å legge.
- Maskeringstape
- Et par malerruller
- Drill med visp
- Sandpapir (40 og 80 korning)
- Jobben blir enklere dersom man har en pussemaskin, og dersom denne kan kobles til en støvsuger for å unngå unødvendig mye støv i rommet.
- En murerbøtte til blanding av mikrosementbasen
- Stålbrett og sparkelspade
- Malerrull kar til primer og lakking
Ja, det går helt fint. Mikrosementen vil ikke sprekke opp.
Mikrosement tåler lave temperaturer når det er lagt takket være bruken av beskyttende lakk. Man må imidlertid ta hensyn når man legger det på vinteren. For å unngå flekker og sprekker og få et optimalt resultat bør området hvor mikrosementen skal legges holde 20-25ºC.